Waxen VS Scheren

Haartjes blijven langer weg

Waxen zorgt ervoor dat de haartjes langer wegblijven. Door te waxen worden de haartjes uit het haarzakje getrokken en moet er dus eerst weer een heel nieuw haartje groeien. Dat is bij scheren niet het geval. Terwijl je met scheren een paar dagen van de haartjes af bent, kun je met een Strips Wax Industry behandeling zeker 4 weken vooruit.

Minder irritatie

Scheren kan zorgen voor pijnlijke bultjes. Als je op een professionele manier gewaxt wordt, zal dit niet heel veel pijn doen en blijft je huid irritatievrij. Als je een gevoelige huid hebt, kan het zijn dat je huid een beetje rood wordt, maar na een paar minuten is dat al weer weggetrokken.

Waxen is beter voor je huid

Na een professionele waxbeurt is je huid zacht en glad en heeft op een positieve manier een verzorgende werking. Scheren is op geen enkele manier goed voor je huid. Het mesje neemt zelfs elke scheerbeurt een klein stukje opperhuid mee.

Haartjes komen anders terug

Terwijl de haartjes juist dikker terugkomen als je je scheert omdat je alleen het bovenste deel van de haar weg haalt, komen de haartjes fijner terug als je je harst. Met professioneel waxen trek je de haartjes uit het haarzakje en moet er dus een nieuw haartje groeien. Deze haartjes zijn fijner en daardoor later makkelijker te verwijderen.

Minder stoppels

Meestal als je bijvoorbeeld je benen s’morgens scheert, voel je s’avonds al weer stoppels. Dit is niet het geval als je je benen professioneel laat waxen, aangezien de haartjes dan veel langer wegblijven. Door je benen te waxen blijven je benen een aantal weken super glad.

Geen kleine beschadigingen

Het lijkt alsof scheren veel sneller is dan waxen, maar wanneer je niet genoeg tijd neemt om je te scheren, kunnen er allemaal kleine huid beschadigingen ontstaan. Professioneel waxen kan heel snel zonder dat je er beschadigingen aan overhoudt.